Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Brazília zaznamenala nárast nových prípadov nákazy koronavírusom

Aktivisti dávajú kríže do vykopaných hrobov na slávnej pláži Copababana v brazílskom meste Rio de Janeiro. Foto: TASR/AP

Brazília má aktuálne celkovo takmer 1,2 milióna potvrdených prípadov nákazy.

Rio de Janeiro 25. júna (TASR) - Brazília zaznamenala 42.725 prípadov nákazy novým koronavírusom za posledných 24 hodín, oznámilo v stredu miestneho času tamojšie ministerstvo zdravotníctva. Odborníci medzitým varovali, že krajina uvoľňuje epidemiologické opatrenia priskoro, informovala agentúra AFP.

V Brazílii, ktorá eviduje druhý najvyšší počet úmrtí po Spojených štátoch, tiež hlásili 1185 obetí koronavírusovej choroby za uplynulý deň, čím sa ich celkový počet zvýšil na 53.830.

Uvedený nárast počtu infikovaných je druhý najvyšší oznámený za jeden deň v Brazílii od začiatku pandémie. Brazílski predstavitelia však uviedli, že rekordný počet 54.771 prípadov z 19. júna bol výsledkom zarátania potvrdených prípadov z predošlých dní.

Brazília má aktuálne celkovo takmer 1,2 milióna potvrdených prípadov nákazy.

Experti však tvrdia, že nedostatočné testovanie v krajine s 212 miliónmi obyvateľov znamená, že skutočné počty sú pravdepodobne značne vyššie, píše AFP.