Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Brazílskemu prezidentovi budú operovať prietrž

Jair Bolsonaro, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Bolsonarov hovorca v súvislosti s operáciou oznámil, že prezident sa aj napriek zákroku plánuje zúčastniť piatkového stretnutia lídrov krajín amazonského regiónu, ktoré sa bude konať v Kolumbii.

Brazília 2. septembra (TASR) - Brazílskemu prezidentovi Jairovi Bolsonarovi budú na budúcu nedeľu operovať prietrž. Tá je dôsledkom predchádzajúcich chirurgických zákrokov, ktoré prezident absolvoval po tom, ako bol v roku 2018 počas predvolebnej kampane bodnutý nožom. Informovala o tom agentúra AP.

Podľa vyjadrenia nemocnice v ktorej by mala byť operácia uskutočnená, objavil Bolsonarov chirurg prietrž počas rutinnej prehliadky. Prezidentov zdravotný stav je však aj napriek tomuto nálezu podľa slov lekára dobrý.

Chirurgický zákrok potvrdil novinárom aj samotný Bolsonaro, ktorý vyhlásil, že "je to súčasť života". Prezident na svojom Twitteri tiež napísal, že pre operáciu nebude môcť desať dní vykonávať svoje povinnosti.

Bolsonarov hovorca v súvislosti s operáciou oznámil, že prezident sa aj napriek zákroku plánuje zúčastniť piatkového stretnutia lídrov krajín amazonského regiónu, ktoré sa bude konať v Kolumbii s cieľom prediskutovať možnosti efektívnejšej ochrany dažďového pralesa.

Bolsonaro utrpel vážne zranenia v oblasti brucha 6. septembra pri útoku v meste Juiz da Fora vo východnej časti Brazílie, keď ho útočník bodol nožom. Následne podstúpil niekoľko operácií a implantovali mu aj kolostomické vrecko, ktoré lekári odstránili 28. januára.