Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Brazílsky prezident skrátil zahraničnú cestu, zomrela mu matka

Brazílsky prezident Jair Bolsonaro, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Olinda Bonturiová Bolsonarová zomrela vo veku 94 rokov. Príčinu jej úmrtia nezverejnili.

Sao Paulo 21. januára (TASR) - Brazílsky prezident Jair Bolsonaro v piatok oznámil, že skracuje svoju oficiálnu návštevu Surinamu a Guyany a vracia sa domov, pretože mu zomrela matka. Informáciu priniesla tlačová agentúra AFP.

"S hlbokým zármutkom som prijal správu, že zomrela moja drahá matka. Nech ju Boh vo svojej nekonečnej dobrote prijme. V týchto chvíľach sa pripravujem na návrat domov," napísal krajne pravicový prezident na Twitteri.

Olinda Bonturiová Bolsonarová zomrela vo veku 94 rokov. Príčinu jej úmrtia nezverejnili.

Od pondelka 17. januára bola hospitalizovaná v meste Registro v štáte Sao Paulo, približne 56 kilometrov od mesta Eldorado, kde žila. Informovali o tom miestne médiá.

Bolsonaro (66) je jej tretie zo siedmich detí, ktoré mala so zubným lekárom Percym Geraldom Bolsonarom, ktorý zomrel v roku 1995.

Prezident, známy spochybňovaním ochorenia COVID-19, dostal túto správu na svojej prvej zahraničnej ceste roka 2022, ktorej cieľom boli Surinam a Guyana.

Vo štvrtok Bolsonaro navštívil surinamské hlavné mesto Paramaribo a v piatok mal odcestovať do guyanskej metropoly Georgetown na rozhovory o posilnení spolupráce v energetike a prehlbovaní dvojstranných vzťahov, ako uvádzalo brazílske ministerstvo zahraničných vecí.