Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

V Nemecku zadržali pri protikorupčnej razii štyroch ľudí

Polícia počas razie 18. marca 2021 v Brémach. Foto: TASR/DPA

V centre záujmu vyšetrovateľov sú členovia jezídskej rodiny pochádzajúcej z Turecka, ktorí údajne rozbehli rozsiahly obchod s tvrdými drogami.

Brémy 18. marca (TASR) - Štyroch ľudí zadržali vo štvrtok ráno v nemeckom meste Brémy počas rozsiahlej razie zameranej za drogové delikty, pranie špinavých peňazí a úplatkárstvo. Medzi zadržanými je podľa informácií týždenníka Der Spiegel aj zamestnanec tamojšej krajinskej kriminálnej polície (LKA).

Polícia v rámci akcie štátnej prokuratúry Brémy prehľadala viac ako 20 bytov a obchodných priestorov, uviedol na Twitteri Spolkový kriminálny úrad (BKA).

Vyšetrovaniu predchádzal niekoľkostranový anonymný list, v ktorom boli menované podozrivé osoby, údajné trestné činy i zločinecké siete. Nemenovaný zamestnanec LKA čelí obvineniam z úplatkárstva, obchodného podvodu a prezradenia služobných tajomstiev.

Údajne sa navyše priatelí s pochybným podnikateľom v oblasti nehnuteľností, ktorý má kontakty na kriminálnu scénu. Tento muž údajne zločincom pomáhal s financovaním nehnuteľností, pričom ho podporovali aj dvaja zamestnanci banky. Polícia zaistila dve nehnuteľnosti napísané na jeho meno.

Časť vyšetrovania súvisí s klanovou kriminalitou a obchodovaním s drogami. V centre záujmu vyšetrovateľov sú členovia jezídskej rodiny pochádzajúcej z Turecka, ktorí údajne rozbehli rozsiahly obchod s tvrdými drogami.