Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Pri útoku nožom v Belgicku zahynul policajt

Policajt stojí na mieste útoku nožom v Bruseli 10. novembra 2022. Pri útoku nožom v Bruseli vo štvrtok večer zahynul policajt. Podľa zdrojov z vyšetrovania išlo zrejme o teroristický útok. Pri útoku utrpel zranenia aj ďalší policajt. Incident sa odohral v blízkosti jednej z troch hlavných železničných staníc v hlavnom meste Belgicka – Brussel-Noord. Foto: TASR/AP

Útočník podľa miestnych médií kričal: "Alláhu akbar!" (arabsky: Boh je najväčší).

Brusel 10. novembra (TASR) - Pri útoku nožom v Bruseli vo štvrtok večer zahynul policajt. Podľa zdrojov z vyšetrovania išlo zrejme o teroristický útok. Informuje o tom TASR na základe správy agentúry AP.

Pri útoku utrpel zranenia aj ďalší policajt. Incident sa odohral v blízkosti jednej z troch hlavných železničných staníc v hlavnom meste Belgicka – Brussel-Noord.

Ako informujú britské noviny Express, na útok na dvoch policajtov reagovali streľbou ich dvaja kolegovia a podľa vyhlásenia polície útočníka "zneškodnili", avšak nezabili. So zraneniami ho neskôr záchranári previezli do nemocnice.

Napadnutý 29-ročný policajt zraneniam spôsobeným nožom podľa denníka Le Soir podľahol po prevoze do nemocnice. Jeho kolega má strelné poranenie v oblasti rozkroku.

Útočník podľa miestnych médií kričal: "Alláhu akbar!" (arabsky: Boh je najväčší).