Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Čaputová: Summit NATO je v záujme obrany našich občanov

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová prichádza na summit NATO v Bruseli v pondelok 14. júna 2021. Foto: TASR/AP

Pre prezidentku ide už o druhé vystúpenie na tomto formáte – v decembri 2019 sa zúčastnila na mimoriadnom stretnutí lídrov Aliancie pri príležitosti osláv 70. výročia tohto obranného zoskupenia.

Brusel 14. júna (TASR) - Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová sa po príchode na summit NATO v Bruseli vyjadrila, že na tomto vrcholnom podujatí sa zúčastňuje v záujme občanov.

Prezidentka SR prišla na summit v sprievode ministra zahraničných vecí Ivana Korčoka, ministra obrany Jaroslava Naďa a veľvyslanca SR pri NATO Petra Bátora.

V krátkom príhovore pred sídlom Severoatlantickej aliancie uviedla, že summit je o silnom posolstve o transatlantickej jednote.

"Idem sa zúčastniť summitu NATO aj z toho dôvodu, že je veľmi dôležité vyslať signál o spolupráci, o transatlantickej jednote a, samozrejme, aj o kolektívnej obrane – a to z jedného jediného a dôležitého dôvodu, ktorým je ochrana a obrana našich občanov," povedala Čaputová.



Pre prezidentku ide v poradí už o druhé vystúpenie na tomto formáte – v decembri 2019 sa zúčastnila na mimoriadnom stretnutí lídrov Aliancie pri príležitosti osláv 70. výročia tohto obranného zoskupenia.