Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Počet obetí na Srí Lanke stúpol na viac ako dvesto

Na videosnímke pohľad do vnútra kostola sv. Antona po explózii v Kolombe na Srí Lanke 21. apríla 2019. Na najmenej 207 mŕtvych a viac ako 450 zranených stúpol počet obetí výbuchov, ku ktorým došlo v nedeľu v troch katolíckych kostoloch a troch hoteloch na Srí Lanke. Foto: TASR/AP

Prvý výbuch zasiahol kostol sv. Antona v hlavnom meste Colombo. Druhú explóziu hlásili z kostola sv. Sebastiána v meste Negombo, ktoré leží severne od metropoly.

Colombo 21. apríla (TASR) - Na prinajmenšom 207 mŕtvych a vyše 450 zranených stúpol počet obetí ôsmich bombových útokov, ku ktorým došlo v nedeľu na Srí Lanke. Oznámil to hovorca srílanskej polície, ktorého citovala agentúra AFP.

Srílanský minister obrany Ruwan Wijewardene medzičasom informoval, že polícia zatkla po útokoch sedem osôb. Policajný hovorca dosiaľ potvrdil len tri zatknutia.

K výbuchom došlo v nedeľu v luxusných hoteloch a katolíckych kostoloch v srílanskej metropole Kolombo, ako aj v dvoch ďalších mestách. Prvých šesť explózií nastalo takmer súčasne v priebehu polhodiny. Neskôr došlo k ďalším dvom útokom. Medzi obeťami útokov je aj najmenej 35 cudzincov.

K zodpovednosti za útoky sa doposiaľ nikto neprihlásil. Srílanské úrady vyhlásili 12-hodinový celoštátny zákaz vychádzania a v krajine nechali dočasne zablokovať sociálne siete.