Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Holandská polícia zatkla podozrivého zo streľby v električke

Fotografia v Turecku narodeného muža Gokmana Tanisa, po ktorom pátrala holandská polícia v súvislosti so streľbou v električke v Utrechte. Foto: TASR/AP

Ozbrojení príslušníci protiteroristického policajného útvaru obkľúčili budovu neďaleko miesta činu.

Utrecht 18. marca (TASR) - Holandská polícia zatkla podozrivého zo smrtiacej streľby v električke v Utrechte. Na konci tlačovej konferencie v pondelok večer to novinárom oznámil utrechtský policajný šéf Rob van Bree, ktorého citovala tlačová agentúra AP.

"Práve som sa dozvedel, že podozrivého, po ktorom sme pátrali, zatkli," uviedol prítomným médiám van Bree.

Ďalšie podrobnosti ešte nie sú známe.

Ozbrojený muž zastrelil v pondelok dopoludnia v električke v Utrechte troch ľudí a ďalších päť osôb zranil. Z miesta činu ušiel a polícia po ňom rozbehla rozsiahle pátranie. Podľa skorších vyjadrení predstaviteľov polície aj starostu mesta išlo pravdepodobne o teroristický útok.

Polícia vydala takisto fotografiu podozrivého Gökmena Tanisa (37) pochádzajúceho z Turecka a varovala verejnosť, aby sa k nemu nepribližovala. Ozbrojení príslušníci protiteroristického policajného útvaru zároveň obkľúčili budovu neďaleko miesta činu.

Holandský premiér Mark Rutte vyhlásil, že teroristický útok "nemožno vylúčiť", a prisľúbil, že Holandsko "nikdy neustúpi netolerantnosti".