Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

VRAZIL AUTOM DO DAVU: Muž počas karnevalu zranil najmenej desať ľudí

Najmenej desať ľudí vrátane detí utrpelo zranenia v pondelok v nemeckom meste Volksmarsen neďaleko Kasselu v spolkovej krajine Hesensko, keď do karnevalového sprievodu vrazil vodič osobného automobilu. Foto: TASR/AP

Vodiča príslušníci polície na mieste zadržali.

Kassel 24. februára (TASR) - Nemecká generálna prokuratúra vo Frankfurte nad Mohanom v pondelok uviedla, že muž, ktorý autom vrazil do ľudí počas karnevalového sprievodu v meste Volkmarsen, bude čeliť obvineniam z pokusu o zabitie.

Dvadsaťdeväťročný Nemec, ktorý sám pochádza z mesta Volkmarsen v spolkovej krajine Hesensko, zranil 30 ľudí, z ktorých sedem utrpelo vážne zranenia. Niekoľkí z nich sú v ohrození života.

Hovorca frankfurtskej prokuratúry Alexander Badle podľa agentúry AP uviedol, že zhruba 30 ľudí vrátane detí bolo prevezených do neďalekých nemocníc. Dodal, že zranený bol aj samotný podozrivý.

Vyšetrovanie podľa slov hovorcu prebieha "vo všetkých smeroch". Motív činu zatiaľ zverejnený nebol. Polícia podľa svojich prvých vyjadrení predpokladá, že išlo o zámerný čin, ktorý však nemusel mať politický motív.

Podľa očitých svedkov muž autom prerazil zátarasy a plnou rýchlosťou úmyselne vrazil do davu ľudí, pričom prešiel asi 30 metrov, kým auto zastavilo. Video z miesta činu zachytáva strieborný mercedes s miestnou poznávacou značkou, ktorý po incidente stojí na chodníku s rozbitým predným sklom, preliačenou kapotou a blikajúcimi výstražnými svetlami. Týždenník Spiegel citujúc zdroje z vyšetrovacích kruhov napísal, že vodič zjavne vypil veľké množstvo alkoholu.



Premiér spolkovej krajiny Hesensko Volker Bouffier uviedol, že je "šokovaný z hrozného činu" a verejnosť vyzval, aby nerobila predčasné závery.

Na karnevalom sprievode sa podľa Christiana Disteho, predsedu miestnej karnevalovej spoločnosti, zúčastňovalo 700 ľudí, ktorí boli rozdelení do 27 skupín.