Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Orbánova vláda obmedzila vychádzanie na neurčitú dobu

Maďarský premiér Viktor Orbán v úvode rozpravy na zasadnutí parlamentu v Budapešti 23. marca 2020. Poslanci maďarského parlamentu začali v pondelok rokovať o vládnom návrhu o predĺžení stavu núdze, ktorý bol vyhlásený 11. marca a v zmysle zákone môže trvať 15 dní. Premiér Viktor Orbán v úvode rozpravy podľa agentúry MTI zdôraznil, že v boji proti šíreniu nákazy novým druhom koronavírusu je Maďarsko ešte iba na začiatku a že na tento boj je potrebných mnoho prostriedkov. Foto: TASR/AP

Vláda starostom a primátorom udelila právomoc do pondelka do 24.00 h prijať aj ďalšie opatrenia proti šíreniu nákazy na obdobie veľkonočných sviatkov.

Budapešť 9. apríla (TASR) - Čiastočný zákaz vychádzania, zavedený v Maďarsku v rámci opatrení proti pandémii koronavírusu, predĺžila vláda na neurčitú dobu, oznámil vo štvrtok v komerčnej televízii HírTV maďarský premiér Viktor Orbán. Platnosť pôvodného opatrenia obmedzujúceho pohyb osôb vyprší v sobotu.

"Doterajšie obmedzenia boli úspešné a mali zmysel. Vypočuli sme starostov a primátorov, hovorili sme s policajtmi, a aj s vedcami," uviedol Orbán a dodal, že na základe týchto rozhovorov sa vláda rozhodla predĺžiť obmedzenie vychádzania na neurčitú dobu.

O prípadnej zmene rozhodne kabinet na základe analýz, ktoré sa budú vykonávať každý týždeň.

Vláda starostom a primátorom udelila právomoc do pondelka do 24.00 h prijať aj ďalšie opatrenia proti šíreniu nákazy na obdobie veľkonočných sviatkov, dodal maďarský ministerský predseda.

Doposiaľ podľahlo ochoreniu COVID-19 v krajine 66 pacientov. Počet potvrdených prípadov infikovaných ľudí stúpol na 980.

(spravodajca TASR Ladislav Vallach)