Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

V mešite v Pakistane sa odpálil atentátnik, hlásia desiatky obetí

Policajti sa snažia uvoľniť cestu sanitkám, ktoré prevážajú zranených ľudí do nemocnice z miesta výbuchu bomby 30. januára 2023 v pakistanskom Péšávare. Foto: TASR/AP

Silný výbuch spôsobil zrútenie časti mešity. Agentúra Reuters uvádza, že k výbuchu došlo počas poludňajších modlitieb a v mešite sa nachádzalo najmenej 260 ľudí vrátane policajtov.

Péšávar 30. januára (TASR) - Najmenej 25 osôb zahynulo a 120 utrpelo zranenia po tom, čo sa v pondelok odpálil samovražedný bombový atentátnik v mešite pri policajnom veliteľstve v pakistanskom meste Péšávar. Informuje o tom TASR na základe správy agentúry AFP, odvolávajúcej sa na predstaviteľa mesta.

"Nachádzam sa na mieste, záchranné práce pokračujú," povedal predstaviteľ mesta Šafíhullách Chán s tým, že spod trosiek záchranári vyťahujú ďalšie telá.

Silný výbuch spôsobil zrútenie časti mešity. Agentúra Reuters uvádza, že k výbuchu došlo počas poludňajších modlitieb a v mešite sa nachádzalo najmenej 260 ľudí vrátane policajtov. Miestna nemocnica oznámila, že prijala 90 zranených, z nich 15 bolo v kritickom stave.

K útoku sa zatiaľ nikto neprihlásil. Niekoľko podobných útokov v ostatnom čase vykonal pakistanský Taliban, ktorý nie je priamo prepojený s afganským.

Vlani v marci vykonal bombový útok v šiitskej mešite v Péšávare samovražedný atentátnik hlásiaci sa k Islamskému štátu. Zahynulo vtedy 64 ľudí, išlo o najkrvavejší teroristický útok v Pakistane od roku 2018.