Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

V Petrohrade sa začalo stretnutie Putina s Lukašenkom

Ruský prezident Vladimir Putin a bieloruský prezident Alexandr Lukašenko si podávajú ruky počas stretnutia v Petrohrade v utorok 13. júla 2021. Foto: TASR/AP

Prezidenti sa majú venovať aj obchodno-ekonomickým vzťahom medzi oboma krajinami a realizácii spoločných projektov.

Petrohrad 13. júla (TASR) – V Petrohrade sa začalo stretnutie ruského prezidenta Vladimira Putina s jeho bieloruským náprotivkom Alexandrom Lukašenkom, informovala agentúra Interfax.

Stretnutie prezidentov sa začalo rozhovorom medzi štyrmi očami.

Podľa hovorcu Kremľa Dmitrija Peskova majú v utorok prezidenti rokovať o snahách Západu „rozkývať situáciu v Bielorusku", ako aj o možných opatreniach proti týmto snahám. Okrem toho sa majú venovať i obchodno-ekonomickým vzťahom medzi oboma krajinami a realizácii spoločných projektov.

Lukašenko: Sankcie Západu posilnili vzťahy medzi Ruskom a Bieloruskom


Pri rokovaniach pred médiami Lukašenko uviedol, že sankcie Západu prispeli k posilneniu vzťahov medzi Ruskom a Bieloruskom. Zároveň obvinil Západ, že Bielorusko "terorizuje", píše TASS.

"Vydržíme útoky namierené proti našim krajinám... Použijeme tento moment na to, aby sme posilnili našu ekonomickú spoluprácu a spravili naše krajiny nezávislými, a to nie len z hľadiska ekonomiky,"
uviedol Lukašenko, podľa ktorého Rusko "bolo, je a bude strategickým partnerom Ruska".

Putin konštatoval, že Bielorusko je "veľkým a nádejným partnerom" Ruska v sfére ekonomiky.

Podľa hovorcu Kremľa Dmitrija Peskova majú v utorok prezidenti rokovať o snahách Západu "rozkývať situáciu v Bielorusku", ako aj o možných opatreniach proti týmto snahám. Okrem toho sa majú venovať i obchodno-ekonomickým vzťahom medzi oboma krajinami a realizácii spoločných projektov.