Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Brinková v odkaze Ukrajincom: Podpora USA bude pevná ako pancier

Na archívnej snímke americká veľvyslankyňa v Kyjeve Bridget Brinková. Foto: TASR - Milan Kapusta

V roku 2023 budeme stáť s vami bok po boku ako partneri a priatelia. A želám vám pokojný a víťazný nový rok, dodala veľvyslankyňa USA v Kyjeve.

Kyjev 30. decembra (TASR) - Veľvyslankyňa USA v Kyjeve Bridget Brinková zverejnila v piatok novoročný videoodkaz ukrajinskému ľudu, v ktorom sľúbila, že podpora Spojených štátov Ukrajine bude "pevná ako pancier". TASR prevzala správu z webovej stránky britského denníka The Guardian.

Brinková, ktorá bola predtým veľvyslankyňou na Slovensku, v tweete napísala: "Spojené štáty budú v roku 2023 ďalej stáť pri Ukrajine ako partneri a priatelia a želám vám pokojný nový rok."

Pod tweetom vo videu Brinková hovorí: "Počas týchto najtemnejších dní roka sa Rusko ďalej snaží zahasiť svetlo Ukrajiny. Napriek surovosti Kremľa, jeho zverstvám a jeho pokusom pripraviť vás o teplo a pohodlie žiari vaša odvaha a výdrž ešte jasnejšie."

Veľvyslankyňa pokračuje: "Duch Ukrajiny stále inšpiruje svet, aby sme sa spoločne snažili o lepšiu budúcnosť. Znova a znova dokazujete, že krutosť Kremľa vás nezastaví. Toto – okrem mnohých ďalších momentov – živí našu pevnú vieru, že Ukrajina zvíťazí."

"Americký ľud vidí, že vy všetci ste ochotní obetovať sa v boji za svoju slobodu a za svoju krajinu. Vaše odhodlanie posilňuje našu odvahu a ako sa blížime k novému roku, chcem vás uistiť, že naša oddanosť Ukrajine je pevná ako pancier. V roku 2023 budeme stáť s vami bok po boku ako partneri a priatelia. A želám vám pokojný a víťazný nový rok," dodala Brinková.