Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Britániu čaká ďalšia svadba, princezná Beatrice sa v máji vydá

Na nedatovanej snímke britská princezná Beatrice a Edoardo Mapelli Mozzi v Taliansku. Vnučka britskej kráľovnej Alžbety II., princezná Beatrice, sa zasnúbila s developerom Edoardom Mapellim Mozzim a uzavrie s ním manželstvo, oznámilo vo štvrtok 26. septembra 2019 vo vyhlásení oficiálne londýnske sídlo panovníčky Buckinghamský palác, archívna foto. Foto: TASR/AP

Beatrice, staršia dcéra princa Andrewa a jeho bývalej manželky Sarah Fergusonovej, oznámila vlani zásnuby s podnikateľom s nehnuteľnosťami Mozzim.

Londýn 7. februára (TASR) - Británia sa pripravuje na ďalšiu svadbu v kráľovskej rodine. Buckinghamský palác v piatok oznámil, že vnučka kráľovnej Alžbety II., princezná Beatrice, sa vydá v Londýne 29. mája.

Palác dodal, že 31-ročná Beatrice a Edoardo Mapelli Mozzi (37) uzatvoria manželstvo v Kráľovskej kaplnke Paláca svätého Jakuba. V tejto kaplnke sa v roku 1840 vydávala aj Beatricina praprapraprastará matka kráľovná Viktória za princa Alberta, pripomenula agentúra AP.

Kráľovná usporiada po sobáši hostinu v Buckinghamskom paláci, oficiálnom londýnskom sídle britského panovníka.

Beatrice, staršia dcéra princa Andrewa a jeho bývalej manželky Sarah Fergusonovej, oznámila vlani zásnuby s podnikateľom s nehnuteľnosťami Mozzim. Je to Brit pochádzajúci z talianskej šľachtickej rodiny.

Otec nevesty prestal vykonávať kráľovské povinnosti vlani v novembri, keď vyvolalo pobúrenie jeho priateľstvo s odsúdeným americkým pedofilom Jeffreym Epsteinom, ktorý zomrel v auguste v cele newyorskej väznice.

Američanka Virginia Robertsová Giuffreová tvrdí, že mala na príkaz Epsteina niekoľkokrát s princom pohlavný styk a začalo sa to, keď mala iba 17 rokov. Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) chce princa vypočuť v rámci svojho vyšetrovania Epsteina, ale americký prokurátor minulý mesiac vyhlásil, že Andrew nespolupracuje.

Princ Andrew, tretí potomok a druhý syn kráľovnej Alžbety, odmieta akékoľvek previnenie.

Mladšia sestra Beatrice, princezná Eugenie, sa vydala v roku 2018 za Jacka Brooksbanka na kráľovskom zámku Windsor.