Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

B. Johnsona previezli na jednotku intenzívnej starostlivosti

Na snímke pohľad na nemocnicu St. Thomasa, v ktorej hospitalizovaný britský premiér Boris Johnson, 6. apríla v Londýne. Britského premiéra Borisa Johnsona v pondelok previezli na jednotku intenzívnej starostlivosti v Nemocnici sv. Tomáša po tom, ako sa jeho zdravotný stav zhoršil. "Premiérov stav sa v priebehu popoludnia zhoršil a na základe odporúčaní zdravotníkov ho presunuli na oddelenie intenzívnej starostlivosti," píše sa v oznámení úradu premiéra. Foto: TASR/AP

Johnson zároveň požiadal ministra zahraničných vecí Dominica Raaba, aby ho zastupoval tam, kde je to nevyhnutné.

Londýn 6. apríla (TASR) - Britského premiéra Borisa Johnsona v pondelok previezli na jednotku intenzívnej starostlivosti v Nemocnici sv. Tomáša po tom, ako sa jeho zdravotný stav zhoršil. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na Johnsonovho hovorcu. Premiér mal 26. marca pozitívny test na koronavírus SARS-CoV-2.

"Premiérov stav sa v priebehu popoludnia zhoršil a na základe odporúčaní zdravotníkov ho presunuli na oddelenie intenzívnej starostlivosti," píše sa v oznámení úradu premiéra, uviedla televízna stanica Sky News.

Johnson zároveň požiadal ministra zahraničných vecí Dominica Raaba, aby ho zastupoval tam, "kde je to nevyhnutné".

"Premiér dostáva vynikajúcu starostlivosť a ďakuje všetkým zamestnancom NHS (Národný zdravotnícky systém) za ich usilovnú prácu a nasadenie," píše sa vo vyhlásení Downing Street 10.

Johnson bol od diagnostikovania nákazy v domácej izolácii. Do nemocnice ho prijali v nedeľu večer na testy. Premiér v priebehu pondelka prostredníctvom Twitteru oznámil, že sa má dobre a je v kontakte so svojimi ministrami.