Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Kráľovná Alžbeta II. odsúdila stredajší útok ako hrozné násilie

Britská kráľovná Alžbeta II. Foto: TASR/AP

"Moje myšlienky, modlitby a najhlbšie sympatie sú s tými, ktorých zasiahlo včerajšie násilie," povedala.

Londýn 23. marca (TASR) - Britská kráľovná Alžbeta II. dnes uviedla, že jej "myšlienky, modlitby a najhlbšie sympatie" patria tým, ktorých zasiahlo stredajšie "hrozné násilie" v Londýne.

"Po šokujúcich udalostiach vo Westminsteri s princom Filipom ľutujeme, že sa z veľmi pochopiteľných dôvodov nebudeme môcť zúčastniť na plánovanom otvorení nového ústredia Scotland Yardu. Teším sa na jeho návštevu niekedy neskôr," uviedla zároveň kráľovná v správe adresovanej šéfovi Metropolitnej polície Craigovi Mackeyovi.

"Moje myšlienky, modlitby a najhlbšie sympatie sú s tými, ktorých zasiahlo včerajšie násilie. Viem, že hovorím za všetkých, keď prejavujem obdiv a trvalé poďakovanie príslušníkom Metropolitnej polície a všetkým tým, ktorí pracujú nezištne, aby pomáhali a ochraňovali ostatných," napísala ďalej kráľovná, ktorú citovala stanica Sky News.

Muž ozbrojený nožom vyčíňal v stredu v blízkosti britského parlamentu v londýnskej štvrti Westminster. Najprv zrážal autom chodcov na Westminsterskom moste, potom z auta vystúpil a pri vchode do areálu parlamentu dobodal na smrť ozbrojeného policajta.

Pri incidente zahynuli štyria ľudia vrátane útočníka a jedného policajta. Zranenia utrpelo 29 osôb z 11 krajín.