Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Labouristi nebudú hlasovať o navrhovanom zrušení funkcie podpredsedu

Jeremy Corbyn, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Zrušenie funkcie podpredsedu navrhli v piatok členovia hnutia Momentum, ktoré tvoria priaznivci lídra labouristov Jeremyho Corbyna.

Londýn 21. septembra (TASR) - Sobotňajšie hlasovanie o návrhu, ktorý mal zrušiť funkciu podpredsedu opozičnej britskej Labouristickej strany, sa neuskutoční, píše agentúra AP.

Zrušenie funkcie podpredsedu navrhli v piatok členovia hnutia Momentum, ktoré tvoria priaznivci lídra labouristov Jeremyho Corbyna. Hlasovanie sa malo uskutočniť v sobotu počas zjazdu Labouristickej strany v meste Brighton v južnej časti Británie.

Navrhované hlasovanie však bolo po Corbynovom zásahu zrušené, uviedla na svojej webstránke stanica BBC. Líder labouristov namiesto toho navrhol prehodnotenie tejto funkcie, ktorú v súčasnosti zastáva poslanec Tom Watson. Ten nesúhlasí s Corbynom ohľadom postoja Labouristickej strany k brexitu.

O zrušení funkcie podpredsedu sa podľa BBC hlasovalo už v piatok na stretnutí Národného výkonného výboru (NEC) Labouristickej strany, kde však návrh nezískal potrebnú dvojtretinovú podporu.

Samotný Watson návrh o zrušení funkcie podpredsedu kritizoval a dodal, že členov hnutia Momentum jeho postoj k brexitu rozčúlil natoľko, že by ho namiesto debaty "radšej odstránili", približuje BBC.