Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Británia možno presunie pacientov do hotelov

Ilustračné foto. Foto: TASR

Nemocnice v Anglicku teraz liečia o 55 percent viac prípadov ochorenia COVID-19 než počas prvého vrcholu pandémie vlani v apríli.

Londýn 13. januára (TASR) – Anglické zdravotníctvo zrejme presunie pacientov do hotelov, aby zmiernilo tlak na nemocnice zápasiace s narastajúcim počtom hospitalizácií ľudí chorých na COVID-19. V stredu to uviedla tlačová agentúra AP.

Britský minister zdravotníctva Matt Hancock v stredu povedal, že Národná zdravotná služba posudzuje rôzne spôsoby, ako znížiť záťaž na nemocnice. Jednou možnosťou je aj presťahovanie pacientov do hotelov, ak to bude vhodné. O diskusii o tomto návrhu informoval ako prvý denník The Guardian.

„Urobíme to len vtedy, ak to bude pre niekoho klinicky tá správna vec," uviedol Hancock pre stanicu Sky News. „V niektorých prípadoch ľudia nepotrebujú byť na nemocničnom lôžku," dodal.

Británia má najsmrtiacejší priebeh pandémie koronavírusu v Európe, zaznamenala už vyše 83 000 úmrtí. Počet obsadených nemocničných lôžok s pacientmi chorými na COVID-19 stále stúpa. Nemocnice v Anglicku teraz liečia o 55 percent viac prípadov ochorenia COVID-19 než počas prvého vrcholu pandémie vlani v apríli.