Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Na COVID-19 testovali pozitívne ministra zdravotníctva Matta Hancocka

Britský minister zdravotníctva Matt Hancock prichádza na zasadnutie vládneho krízového štábu. Foto: TASR/AP

Hancock má podľa vlastných slov tiež mierne príznaky, je v samoizolácii a pracuje z domu.

Londýn 27. marca (TASR) - Britský minister zdravotníctva Matt Hancock v piatok oznámil, že ho testovali pozitívne na ochorenie COVID-19 spôsobené koronavírusom SARS-CoV-2. Stalo sa tak po tom, ako o svojom pozitívnom teste informoval aj premiér Boris Johnson, ktorý je v samoizolácii vo svojom úrade s miernymi príznakmi ochorenia.

Hancock má podľa vlastných slov tiež mierne príznaky, je v samoizolácii a pracuje z domu. "Je dôležité, aby sme dodržiavali odporúčania na ochranu nášho Národného zdravotníckeho systému (NHS) a chránili životy," dodal na Twitteri.

Agentúra Reuters pripomína, že už skôr v tomto týždni oznámil pozitívny test na koronavírus aj britský princ Charles, najstarší syn a následník kráľovnej Alžbety II. Charles má mierne príznaky a je v dobrom zdravotnom stave v samoizolácii vo svojom sídle v Škótsku. Svoju matku stretol naposledy 12. marca, čo bolo pravdepodobne ešte predtým, ako stal infekčným, uviedol hovorca paláca.

V Británii zatiaľ potvrdili 11.658 prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, pričom ochoreniu COVID-19 podľahlo 578 ľudí, dodala agentúra AFP.