Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Novoročný ohňostroj v Londýne zrušili

Na archívnej snímke londýnsky Big Ben počas novoročného ohňostroja nad Temžou. Foto: TASR/AP

Starosta zdôraznil, že v Londýne nebude vôbec žiadny ohňostroj, aby sa zabránilo ľuďom v zhromažďovaní.

Londýn 18. septembra (TASR) - Londýnsky silvestrovsko-novoročný ohňostroj zrušili pre pandémiu nového druhu koronavírusu. V piatok to oznámil starosta britskej metropoly Sadiq Khan, ktorého citovala stanica Sky News.

Starosta Londýna vysvetlil, že si "jednoducho nemôžeme dovoliť", aby sa veľký počet ľudí zhromaždil na ohňostroj na privítanie roka 2021.

Khan pre rozhlasovú stanicu LBC uviedol: "Môžem vám povedať, že na rozdiel od predchádzajúcich rokov ohňostroj na Silvestra tento rok nebude."

Starosta dodal: "Pracujeme na niečom, čo si budú môcť ľudia vychutnať v televízii v pohodlí a bezpečí svojich obývačiek."
Na archívnej snímke ohňostroj nad Londýnskym okom počas novoročných osláv v Londýne 1. januára 2020.
Foto: TASR/AP

Khan ešte uviedol, že presné podrobnosti programu plánovaného na 31. decembra zatiaľ neboli úplne dopracované. "Len čo sa nám podarí veci ustáliť, oznámim to Londýnčanom a ľuďom v celej krajine," doplnil.

"Nemôžeme si dovoliť prísť o to, pretože Silvester a Nový rok sú naozaj skvelou príležitosťou pre zvyšok sveta, aby videl, aké úžasné je naše mesto. Predovšetkým počas recesie musíme naďalej investovať do nášho mesta a ľudí prichádzajúcich do Londýna," vyjadril sa starosta.

Na minuloročný ohňostroj predali až do 100.000 vstupeniek - a mnoho ďalších ľudí lemovalo ulice britskej metropoly, aby ho sledovalo aspoň odtiaľ.

Starosta zdôraznil, že v Londýne nebude vôbec žiadny ohňostroj, aby sa zabránilo ľuďom v zhromažďovaní.