Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Británia oznámila, že posiela zdravotnícku pomoc do Indie

Britský premiér Boris Johnson, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Britské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že prvú časť pomoci Británia pošle v nedeľu a do Naí Dillí by mala doraziť v utorok.

Londýn 25. apríla (TASR) - Spojené kráľovstvo v nedeľu oznámilo, že posiela zdravotnícke vybavenie vrátane pľúcnych ventilátorov do Indie, ktorá čelí prudkému nárastu počtu prípadov koronavírusu SARS-CoV-2 a súvisiacich úmrtí. Informovala o tom agentúra AFP.

Londýn do Naí Dillí pošle viac ako 600 kusov zdravotníckeho vybavenia v reakcii na žiadosť Indie, píše AFP. Britský premiér Boris Johnson sa zaviazal, že "Spojené kráľovstvo urobí všetko, čo je v jeho silách". Británia podľa Johnsonových slov v boji proti ochoreniu COVID-19 stojí "bok po boku" s Indiou.

Britské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že prvú časť pomoci Británia pošle v nedeľu a do Naí Dillí by mala doraziť v utorok. Ďalšie zásielky Spojené kráľovstvo pošle v priebehu najbližšieho týždňa.

Celkovo Británia do Indie dopraví deväť leteckých prepravných kontajnerov. Zásielka bude obsahovať 495 kyslíkových koncentrátorov, 120 pľúcnych ventilátorov na neinvazívnu ventiláciu a 20 ručne poháňaných pľúcnych ventilátorov, píše AFP.