Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Zahraničie

Johnson o Rusku: Okamžite zavádzame balík medzinárodných sankcií

Britský premiér Boris Johnson reční po krízovom zasadnutí vládneho bezpečnostného tímu Cobra, na ktorom diskutovali o najnovšom vývoji na Ukrajine na Downing Street 10 v Londýne v utorok 22. februára 2022. Foto: TASR/AP

Toto je len prvý príval sankcií, pretože sme presvedčení, že budú nasledovať ďalšie prejavy nerozumného ruského správania, povedal britský premiér.

Londýn 22. februára (TASR) - Spojené kráľovstvo v utorok vyhlásilo, že voči Rusku zavedie cielené sankcie, a prisľúbilo prijatie prísnejších opatrení v prípade rozsiahlej ruskej invázie na Ukrajinu.

"Okamžite zavádzame balík medzinárodných sankcií," povedal britský premiér Boris Johnson, ktorého vyjadrenie sprostredkovala stanica BBC.

"Tieto (sankcie) Rusko zasiahnu veľmi tvrdo a chystáme sa urobiť ešte oveľa viac v prípade invázie," dodal. Britské sankcie podľa premiéra zasiahnu hospodárske záujmy Ruska.

"Toto je len prvý príval sankcií, pretože sme presvedčení, že budú nasledovať ďalšie prejavy nerozumného ruského správania," povedal Johnson.

Rusko v pondelok uznalo dve separatistické oblasti na východe Ukrajiny za nezávislé štáty a vyslalo do nich ruských vojakov.

Ruský prezident Vladimir Putin podľa Johnsona vyslaním vojakov úplne narúša zvrchovanosť Ukrajiny a ničí medzinárodné právo.

Johnson sa vyjadril po zasadnutí britského vládneho bezpečnostného tímu Cobra, ktoré bolo venované najnovšiemu vývoju na Ukrajine.