Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Británia potvrdila už 233 úmrtí a vyše 5000 prípadov nákazy

ena s ochranným rúškom kráča okolo kresby, ktorá zobrazuje nový typ koronavírusu v škótskom meste Edinburgh v sobotu 21. marca 2020. V Británii evidujú už viac ako 5000 potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom. Ochoreniu celkovo podľahlo 233 pacientov. Viac ako tretinu z úmrtí (90) zaznamenali v hlavnom meste Londýn, len za posledný deň ich tam pribudlo 19. Prevažnú väčšinu úmrtí evidujú v rámci Anglicka. V Škótsku zomrelo sedem pacientov, vo Walese piati a v Severnom Írsku jeden. Odborníci sa obávajú, že skutočný počet nakazených Britov sa môže rátať na desaťtisíce. Foto: TASR/AP

Odborníci sa obávajú, že skutočný počet nakazených Britov sa môže rátať na desaťtisíce.

Londýn 21. marca (TASR) - V Británii evidujú už viac ako 5000 potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom. Ochoreniu celkovo podľahlo 233 pacientov, informovala televízia Sky News.

Podľa údajov z britského zdravotníckeho systému počet potvrdených prípadov nákazy dosiahol číslo 5018, čo oproti piatku predstavuje nárast o vyše tisíc prípadov (1035). Počet úmrtí stúpol v sobotu o 53.

Ochoreniu COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus, v Británii podľahli pacienti vo veku 41 až 94 rokov, ktorí trpeli aj inými chorobami. Celkovo už v Spojenom kráľovstve otestovali viac ako 72.800 ľudí.

Viac ako tretinu z úmrtí (90) zaznamenali v hlavnom meste Londýn, len za posledný deň ich tam pribudlo 19. Prevažnú väčšinu úmrtí evidujú v rámci Anglicka. V Škótsku zomrelo sedem pacientov, vo Walese piati a v Severnom Írsku jeden.

Odborníci sa obávajú, že skutočný počet nakazených Britov sa môže rátať na desaťtisíce.