Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Premiér Johnson je v izolácii po kontakte s osobou s Covid-19

Na archívnej snímke z 9. novembra 2020 britský premiér Boris Johnson počas videokonferencie o koronavírusovej pandémii na Downing Street 10 v Londýne. Foto: TASR/AP

Kancelária premiéra neuviedla, ako dlho bude Johnson v izolácii, na základe pokynov britských zdravotníckych úradov by však každý, komu oznámia rizikový kontakt, mal byť v karanténe 14 dní.

Londýn 16. novembra (TASR) – Britský premiér Boris Johnson sa nachádza v samoizolácii po tom, ako mu oznámili, že bol v kontakte s osobou pozitívne testovanou na ochorenie Covid-19. Informovala o tom v nedeľu večer jeho kancelária, píše agentúra AP.

„Bude pokračovať v práci z Downing Street a naďalej viesť reakciu vlády na koronavírusovú pandémiu," uvádza sa v stanovisku Johnsonovej kancelárie.

Premiér, ktorý bol v apríli po nákaze novým koronavírusom hospitalizovaný na jednotke intenzívnej starostlivosti, sa podľa oznámenia tentoraz cíti dobre a nemá žiadne príznaky koronavírusovej choroby.

Johnson sa vo štvrtok na asi pol hodiny stretol s menšou skupinou poslancov. U jedného z nich sa následne objavili príznaky Covid-19 a mal pozitívny test.

Kancelária premiéra neuviedla, ako dlho bude Johnson v izolácii, na základe pokynov britských zdravotníckych úradov by však každý, komu oznámia rizikový kontakt, mal byť v karanténe 14 dní.


Johnson sa po kontakte s osobou s COVID-19 cíti dobre



Britský premiér Boris Johnson, ktorý sa nachádza v samoizolácii po tom, ako mu oznámili, že bol v kontakte s osobou pozitívne testovanou na ochorenie COVID-19, v pondelok uviedol, že sa cíti úplne v poriadku a najbližšie dva týždne bude pokračovať v práci, a to prostredníctvom videokonferencií. Informovala o tom agentúra Reuters.

Vo videu zverejnenom na sociálnej sieti Twitter 56-ročný premiér uviedol, že sa cíti zdravý ako rybička, na opísanie čoho použil britskú frázu "fit ako mäsiarov pes". Dodal, že svoju prácu bude počas 14-dňovej karantény vo svojej rezidencii na Downing Street 10 vykonávať prostredníctvom videokonferencií.