Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Princezná Beatrice porodila svoje prvé dieťa

Na archívnej snímke britská princezná Beatrice a Edoardo Mapelli Mozzi. Foto: TASR/AP

Dievčatko je 11. v nástupníckej línii na britský trón, pričom je 12. pravnúčaťom britskej kráľovnej Alžbety II.

Londýn 20. septembra (TASR) - Britská princezná Beatrice a jej manžel Edoardo Mapelli Mozzi privítali svoje prvé spoločné dieťa. Ich dcéra, ktorej meno ešte nezverejnili, sa narodila v sobotu v londýnskej nemocnici, informovala v pondelok stanica BBC.

Buckinghamský palác oznámil, že matka i jej dcéra "sa majú dobre" a starí aj prastarí rodičia dieťaťa sú "potešení". Dievčatko je 11. v nástupníckej línii na britský trón, pričom je 12. pravnúčaťom britskej kráľovnej Alžbety II.

Beatrice (33) je staršou dcérou princa Andrewa, vojvodu z Yorku a Sarah, vojvodkyne z Yorku. Andrew je synom kráľovnej. Mapelli Mozzi (37) je podnikateľ s nehnuteľnosťami talianskeho šľachtického pôvodu. Pár sa zosobášil minulý rok v júli.

Mapelli Mozzi má už syna z predchádzajúceho vzťahu so svojou s bývalou snúbenicou Darou Huangovou. Beatrice je tak jeho nevlastnou matkou. Beatrice sa zároveň vo februári prvýkrát stala aj tetou po tom, ako jej sestra, princezná Eugenie, porodila syna menom August.

Princezná Beatrice, ktorá nemá toľko oficiálnych kráľovských povinností ako niektorí iní poprední členovia monarchie, pôsobí v softvérovej firme Afiniti ako viceprezidentka pre partnerstvo a stratégiu. Je tiež patrónkou viacerých charitatívnych organizácií.