Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Británia prvýkrát od vlaňajšieho júla nehlási žiadne úmrtie

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Z posledných oficiálnych údajov vyplýva, že od vypuknutia pandémie - vlani v marci - covidu podľahlo 127.782 ľudí, čo je najvyšší počet obetí spomedzi všetkých európskych krajín.

Londýn 1. júna (TASR) - Británia v utorok - prvýkrát od vlaňajšieho 30. júla - nehlásila žiadne úmrtie na infekčnú chorobu COVID-19. V krajine však zavládli obavy z možnej tretej vlny pandémie, a to vzhľadom na nárast počtu nakazených koronavírusom SARS-CoV-2.

Z posledných oficiálnych údajov vyplýva, že od vypuknutia pandémie - vlani v marci - covidu podľahlo 127.782 ľudí, čo je najvyšší počet obetí spomedzi všetkých európskych krajín. Spojené kráľovstvo zaznamenalo doteraz celkovo 4,49 milióna prípadov nákazy koronavírusom nového typu.

Minister zdravotníctva Matt Hancock podľa rozhlasovej stanice BBC vyjadril presvedčenie, že správa o nulovom počte obetí covidu v utorok poteší celú krajinu.

Dodal, že "vakcíny zjavne fungujú - chránia vás, vaše okolie a vašich blízkych".

Upozornil však, že "aj napriek týmto, nepochybne dobrým, správam vieme, že sme tento vírus ešte neporazili". Vyzval obyvateľov Británie, aby vzhľadom na pribúdajúce prípady nakazených nezabúdali na umývanie rúk, prekrytie dýchacích ciest, rozstupy a časté vetranie v interiéri.