Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Británia: Rozšírenie radov ruskej armády bude v čase vojny ťažké

Ilustračná snímka. Foto: TASR - AP

Plány predložené ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi počítajú s personálnym zvýšením armády o 30 percent, teda na 1,5 milióna vojakov.

Londýn 23. decembra (TASR) - Plány na zvýšenie početného stavu ruskej armády by podľa britských vojenských expertov mohli predstavovať dosť veľkú úlohu, uviedlo v piatok britské ministerstvo obrany v najnovšom vyhlásení k vojne na Ukrajine. TASR správu prevzala z agentúry DPA.

Plány predložené ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi počítajú s personálnym zvýšením armády o 30 percent, teda na 1,5 milióna vojakov. "Zostáva nejasné, ako chce Rusko nájsť regrútov na dosiahnutie takéhoto zvýšenia v čase, keď sú jeho jednotky pod doposiaľ nevídaným tlakom na Ukrajine," uviedlo ministerstvo.

Informácie pochádzajúce od spravodajských služieb Spojeného kráľovstva, ktoré zverejňuje britské ministerstvo obrany už od začiatku vojny na Ukrajine z februára tohto roka s cieľom oponovať ruským správam a posilňovať podporu Ukrajiny na Západe. Moskva však obviňuje Londýn z cielenej dezinformačnej kampane.