Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Zahraničie

Británia: Ruská Čiernomorská flotila dokáže naďalej útočiť na Ukrajinu

Na archívnej snímke z 2. marca 2014 ruská vojnová loď Georgij Pobedonosec pristáva v prístave v meste Sevastopoľ, kde sídli ruská Čiernomorská flotila. Foto: TASR/AP Photo

V Čiernom mori podľa britského rezortu obrany naďalej operuje okolo 20 plavidiel ruského vojenského námorníctva vrátane ponoriek.

Londýn 28. apríla (TASR) - Ruská Čiernomorská flotila dokáže naďalej zasahovať ciele na Ukrajine aj napriek strate krížnika Moskva a tankovej výsadkovej lode Saratov. V pravidelnom hodnotení vývoja vojny na Ukrajine to vo štvrtok uviedlo britské ministerstvo obrany.

"Bosporský prieliv zostáva uzavretý pre všetky vojnové lode, s výnimkou tureckých, takže Rusko nie je schopné vyslať do Čierneho mora náhradu za potopený krížnik Moskva," napísalo na Twitteri ministerstvo obrany v Londýne vychádzajúc z informácií tajných služieb.

V Čiernom mori podľa britského rezortu obrany naďalej operuje okolo 20 plavidiel ruského vojenského námorníctva vrátane ponoriek, takže Rusko je naďalej schopné útočiť na ciele na Ukrajine a pri jej pobreží.

Veliteľ ruského Centrálneho vojenského okruhu generálmajor Rustam Minnekajev minulý týždeň vyhlásil, že vojenským cieľom Ruska je zmocniť sa nielen východoukrajinského Donbasu, ale aj celého juhu Ukrajiny.