Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Zahraničie

Británia: Rusko zintenzívnilo svoje útoky na východe Ukrajiny

Kráter po nočnom útoku ruskej armády, ktorý sa nachádza v blízkosti zničených budov v centre mesta Charkov na severovýchode Ukrajiny v sobotu 27. augusta 2022. Foto: TASR/AP

Existuje reálna možnosť, že Rusko zvýšilo svoje úsilie v Donbase v snahe zadržať ďalšie ukrajinské jednotky, a to uprostred špekulácií, že Ukrajina plánuje veľkú protiofenzívu, uviedol rezort obrany.

Londýn 27. augusta (TASR) - Rusko za posledných päť dní zvýšilo intenzitu útokov svojich síl na východe Ukrajiny. V pravidelnej správe o vojne na Ukrajine to v sobotu uviedlo britské ministerstvo obrany, píše spravodajská stanica Sky News.

V Doneckej oblasti prebiehajú "intenzívne boje" pri mestách Siversk a Bachmut. Proruské separatistické milície pravdepodobne dosiahli určitý pokrok smerom k centru obce Pisky neďaleko doneckého letiska. Napriek tomu však celkovo Rusko podľa britského vojenského spravodajstva zaznamenalo len zopár územných ziskov.

"Existuje reálna možnosť, že Rusko zvýšilo svoje úsilie v Donbase v snahe zadržať ďalšie ukrajinské jednotky, a to uprostred špekulácií, že Ukrajina plánuje veľkú protiofenzívu," dodal rezort britskej obrany.