Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Británia si zosnulú Alžbetu II. uctila minútou ticha

Žena sa modlí a ďalší ľudia si uctievajú pamiatku pri rakve s telesnými pozostatkami zosnulej britskej kráľovnej Alžbety II. vo Westminster Hall, najstaršej časti Westminsterského paláca v Londýne 17. septembra 2022. Foto: TASR/AP

AFP dodala, že na niektorých podujatiach v Spojenom kráľovstve po minútu trvajúcom stíšení nasledoval dlhotrvajúci potlesk.

Londýn 18. septembra (TASR) - Británia si v nedeľu o 20.00 h miestneho času (21.00 h SELČ) minútou ticha pripomenula zosnulú kráľovnú Alžbetu II., informovala agentúra AFP.

Na začiatok i koniec celoštátnej spomienky na Alžbetu II. oznámil zvon z veže Big Ben na severnom konci Westminsterského paláca, okolo ktorého sa zhromaždil dav ľudí, informoval denník The Guardian.

Úrady vyzvali obyvateľov Spojeného kráľovstva i turistov, aby kráľovnej Alžbete - najdlhšie slúžiacej panovníčke v britských dejinách - vzdali poctu vo svojich domovoch, v rámci svojich komunít alebo na vigíliách.

AFP dodala, že na niektorých podujatiach v Spojenom kráľovstve po minútu trvajúcom stíšení nasledoval dlhotrvajúci potlesk.