Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

STREĽBA V KRČME: Tragédia v Británia si vyžiadala 1 mŕtvu a 3 ranených

Na snímk policajti stoja pred krčmou Lighthouse v meste Wallasey na severozápade Anglicka 25. decembra 2022. Streľba v sobotu na Štedrý večer v krčme v meste Wallasey na severozápade Anglicka si vyžiadala život mladej ženy a zranenia troch mužov, oznámila v nedeľu polícia. Polícia grófstva Merseyside, kde sa mesto nachádza, uviedla, že streľbu vyšetruje ako prípad vraždy. Došlo k nej v sobotu o 23.50 h miestneho času v krčme Lighthouse. Polícia nezadržala žiadnych podozrivých. Foto: TASR/AP

Polícia grófstva Merseyside, kde sa mesto nachádza, uviedla, že streľbu vyšetruje ako prípad vraždy.

Londýn 25. decembra (TASR) - Streľba v sobotu na Štedrý večer v krčme v meste Wallasey na severozápade Anglicka si vyžiadala život mladej ženy a zranenia troch mužov, oznámila v nedeľu polícia. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry AP.

Polícia grófstva Merseyside, kde sa mesto nachádza, uviedla, že streľbu vyšetruje ako prípad vraždy. Došlo k nej v sobotu o 23.50 h miestneho času v krčme Lighthouse. Polícia nezadržala žiadnych podozrivých.

"Vyšetrovanie je v úplne prvých štádiách. Prípad pokladáme za naozaj šokujúci a zničujúci, pretože sa stal krátko pred Božím narodením (pred 25. decembrom) na rušnom mieste plnom mladých ľudí," uviedol detektív superintendant David McCaughrean.

Žena zomrela v nemocnici, kde "podľahla strelnému poraneniu", napísala polícia v oznámení. Okrem troch zranených mužov malo ľahké zranenia aj niekoľko ďalších ľudí, dodala polícia.

Vyšetrovatelia hľadajú svedkov, ako aj videá z mobilných telefónov a bezpečnostných kamier, aby mohli zistiť, čo sa stalo, uviedol McCaughrean. Podľa neho strelec krátko po paľbe opustil parkovisko krčmy vo vozidle tmavej farby, zrejme v mercedese.

Pastor z neďalekého kostola povedal pre britskú tlačovú agentúru Press Association (PA), že streľba bola šokom pre miestnych obyvateľov vzhľadom na lokalitu, kde k nej došlo. "V tej časti bolo veľa mladých ľudí, rodín. Lighthouse je centrom tejto komunity," vysvetlil pastor Spojenej reformovanej cirkvi Jeffrey Hughes.

Pastor dodal, že jeho ranná bohoslužba na 1. sviatok vianočný "nebude z dôvodu tejto ubíjajúcej správy taká oslavná, aká mala byť".

Násilie "nám ukazuje, že aj keď slávime Vianoce, stále máme ako spoločnosť veľmi ďaleko od ideálov pokoja a mieru," povedal pre PA.

Násilie páchané zbraňami je v Británii pomerne zriedkavé, v tejto ostrovnej krajine nenosia zbraň ani policajti.

K streľbe so smrteľnými následkami došlo aj v piatok neskoro večer v krčme vo východnom Anglicku a polícia zatkla 44-ročného muža, informoval policajný zbor v grófstve Essex. Podozrivý bol obvinený z vraždy a držby útočnej zbrane a predmetu s čepeľou na verejnom mieste. Obeťou sa stal muž v krčme Lamb and Lion v meste Westcliff-on-Sea, doplnila polícia.