Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Zahraničie

Británia uvalila sankcie na dvoch oligarchov prepojených s Abramovičom

Britská ministerka zahraničných vecí Liz Trussová, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Riaditeľ futbalového klubu Eugene Tenenbaum bude mať zmrazený majetok a bude podliehať aj "zákazu cestovania".

Londýn 14. apríla (TASR) - Britská vláda v reakcii na vojnu na Ukrajine uvalila sankcie na ďalších dvoch mužov spojených s ruským miliardárom Romanom Abramovičom, ktorý vlastní futbalový klub Chelsea. Informovala o tom šéfka britskej diplomacie Liz Trussová na sociálnej sieti Twitter.

Riaditeľ futbalového klubu Eugene Tenenbaum bude mať zmrazený majetok a bude podliehať aj "zákazu cestovania". To znamená, že každá loď alebo lietadlo, ktoré vlastní, prenajíma, alebo prevádzkuje, bude zadržané, ak vstúpi do Spojeného kráľovstva.

Rovnaké sankcie Londýn uvalil aj na Abramovičovho spolupracovníka Davida Davidoviča. Zmrazenie aktív sa podľa BBC odhaduje na 10 miliárd libier (12 miliárd eur).

Britská ministerka zahraničných vecí Liz Trussová v tejto súvislosti uviedla, že vláda "uťahuje slučku okolo Putinovej vojnovej mašinérie a zameriava sa na okruh ľudí, ktorí sú najbližšie ku Kremľu".

BBC spresnila, že Londýn uvalil od začiatku ruskej invázie sankcie voči 106 oligarchom, ich rodinným príslušníkom a spolupracovníkom.