Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

PUB ZASYPAL SNEH: Uviaznutí hostia sa tak spriatelili, že nechcú odísť

Na archívnej snímke z 13. marca 2021 pub Tan Hill Inn po nasnežení v anglickom Hawese. Foto: TASR/AP

Návštevníci si čas krátia spievaním karaoke, vedomostnými súťažami a stolnými hrami, uviedla Townsendová.

Londýn 29. novembra (TASR) - V dôsledku sneženia a vetra, ktorý v priebehu víkendu postihol severné Anglicko, sú návštevníci jedného z miestnych pubov nútení stráviť v ňom už tretiu noc po sebe.

Ako v pondelok pre stanicu BBC povedala Nicola Townsendová, majiteľka pubu Tan Hill Inn, stále nevedno, kedy bude cesta vedúca k pohostinstvu v chránenom prírodnom území Yorkshire Dales opäť prejazdná.

Približne 60 hostí tam uviazlo v piatok večer po vystúpení hudobnej skupiny, ktorá predniesla cover verzie piesní skupiny Oasis, píše agentúra DPA. Tlaková níž Arwen sa aj v ostatných častiach Británie postarala o dopravný chaos a výpadky elektriny v mnohých domácnostiach.

Návštevníci si čas krátia spievaním karaoke, vedomostnými súťažami a stolnými hrami, uviedla Townsendová. Mnohí z nich si však aj tak rezervovali v noci na sobotu ubytovanie – ostatní spali na pohovkách alebo na matracoch na zemi.

"Máme množstvo jedla," povedala pre BBC Townsendová. "Znie to trochu ako klišé, ale títo ľudia prišli ako cudzí a odchádzať budú ako priatelia," dodala. Jedna žena sa dokonca vyjadrila, že už ani nechce odísť, píše DPA.

Skupina viacerých osôb, ktoré so sebou mali bábätko, však medzičasom z pohostinstva odišla pomocou špeciálnych vozidiel.

Podávanie alkoholu uviaznutým hosťom v pube obmedzili a môžu ho dostať najskôr až popoludní, po 15.00 h, dodala Townsendová.

Na fotografiách vidno, ako sneh hnaný silným vetrom pokryl zaparkované autá i celú krčmu.

Tan Hill Inn, najvyššie položený pub Anglicka, býval často kulisou pre nakrúcanie reklám, približuje DPA. Jedna z nich bola aj o skupine návštevníkov, ktorí v dôsledku sneženia nedobrovoľne, ale príjemne strávili v pohostinstve spoločný čas. Podľa všetkého sa to – aspoň čiastočne – stalo skutočnosťou.