Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Británia vyhodnotí svoj prístup k pandémii koronavírusu

Žena s ochranným rúškom na zabránenie šíreniu nového koronavírusu cvičí pri pelikánovi v parku St James's Park v Londýne 19. apríla 2020, archívne foto. Foto: TASR/AP

Britskú vládu kritizovali pre pomalé konanie v súvislosti so zavádzaním opatrení proti šíreniu pandémie.

Londýn 20. apríla (TASR) - Británia vyhodnotí svoj prístup k pandémii koronavírusu, aby zistila, čo mohla spraviť inak a lepšie, oznámil v pondelok minister kultúry Oliver Dowden po kritike, že vláda konala pomaly. Informovala o tom agentúra Reuters.

"V bezprecedentnej situácii, ako je táto, nemáme nikdy úplne jasno, ako čo dopadne. Samozrejme, budeme sa musieť zamyslieť, čo sme mohli spraviť inak," povedal Dowden pre stanicu BBC.

Podľa Dowdena však na vyhodnocovanie ešte nenastal správny čas. "Dnes od nás ľudia neočakávajú, že sa budeme dívať do minulosti a vyhodnocovať, očakávajú od nás riešenia krízy na každodennej báze. Povedali sme, že naše kroky i kroky štátov po celom svete vyhodnotíme a poučíme sa," dodal Dowden.

Dowden takisto uviedol, že Británia získala 25 miliónov ochranných odevov z Číny. Ďalších 400.000 by malo do Británie prísť z Turecka.

Británia sa ochranné odevy a masky snaží získať po celom svete. Niektoré nemocnice v uplynulých dňoch varovali, že im ochranné pomôcky dochádzajú.

Británia je jednou z najsilnejšie zasiahnutých krajín na svete. Dosiaľ potvrdila 120.67 prípadov nákazy koronavírusu a 16.060 úmrtí. V nedeľu počet úmrtí v nemocniciach klesol na 596, čo je najmenej od začiatku apríla.