Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Zahraničie

Británia zaznamenala ďalších 286 úmrtí na koronavírus

Upratovač James York čistí autobus v depe Larbert pred nástupom na jazdu, archívne foto. Foto: TASR/AP

Británia eviduje druhý najvyšší počet obetí nákazy spôsobenej koronavírusom na svete.

Londýn 9. júna (TASR) – Počet obetí pandémie nového koronavírusu stúpol v Británii na 40 883, keď ochoreniu COVID-19, ktoré vírus spôsobuje, podľahlo za 24 hodín ďalších 286 ľudí. Informovala o tom spravodajská televízia Sky News.

Británia eviduje druhý najvyšší počet obetí nákazy spôsobenej koronavírusom na svete; predstihujú ju len USA, ktoré evidujú 2 008 728 prípadov infekcie a 113 099 úmrtí pacientov s pozitívnym testom na koronavírus.

Británia včera spustila povinnú dvojtýždňovú karanténu pre osoby prichádzajúce zo zahraničia. Cieľom je zastaviť šírenie koronavírusu.

Cestujúci, ktorí do Británie prídu letecky, vlakom, autom či loďou, budú musieť vyplniť detailný formulár o svojej ceste a adresu miesta, kde podstúpia samoizoláciu. Zavádzanie karanténnych opatrení v jednotlivých oblastiach Británie je rozličné a bude sa prehodnocovať každé tri týždne.

Výnimku majú napríklad vodiči nákladných áut, "nenahraditeľní" zdravotnícki pracovníci či ľudia prichádzajúci z Írska, ktorí sa tam zdržali najmenej dva týždne.