Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Británia: Ruská armáda má nedostatok munície

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Podľa britského ministerstva Rusko pre nedostatok munície siahlo po starých zásobách, ktoré boli predtým kategorizované ako nevhodné na použitie.

Londýn 14. marca (TASR) — Britské ministerstvo obrany vo svojom utorňajšom rannom súhrne o vývoji situácie na Ukrajine píše, že ruské jednotky na fronte pociťujú vážny nedostatok munície, informovala agentúra DPA.

"V posledných týždňoch sa nedostatok munície pre ruské delostrelectvo pravdepodobne zhoršil do takej miery, že na mnohých častiach frontu boli zavedené mimoriadne prísne prídelové limity. To bolo takmer určite dôvodom, prečo ruské jednotky neboli v poslednom čase schopné uskutočniť žiadnu významnú útočnú operáciu," konštatuje britské ministerstvo.

Podľa neho Rusko pre nedostatok munície siahlo po starých zásobách, ktoré boli predtým kategorizované ako nevhodné na použitie.

Britské ministerstvo tiež uvádza, že Rusko pri riadení svojho vojensko-priemyselného komplexu čoraz viac uplatňuje direktívne metódy, pretože si uvedomuje, že jeho výrobné kapacity v oblasti obrany sú zraniteľným bodom tzv. špeciálnej vojenskej operácie, ako sa v Rusku oficiálne nazýva invázia na susednú Ukrajinu.