Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

ZIMNÉ POČASIE V BRITÁNII: Viaceré letiská rušia lety

Autá jazdiace cez sneh na diaľnici neďaleko Tauntonu v Anglicku, streda 8. marca 2023. Foto: TASR/AP

Teplota v obci Kinbrace na severe Škótska klesla v noci na stredu na mínus 15 stupňov Celzia, čo je najnižšia teplota nameraná v Británii tento rok.

Londýn 8. marca (TASR) - Nízke teploty a sneženie zasiahli v stredu viacero oblastí Spojeného kráľovstva. Meteorologické úrady vydali varovania a niektoré letiská na juhu kráľovstva rušia lety. TASR správu prevzala z webovej stránky stanice Sky News.

Britská meteorologická služba (Met Office) vydala na utorok výstrahu najnižšieho (žltého) stupňa pred snehom a ľadom pre juh a severovýchod Anglicka a väčšinu územia Škótska, a sever Severného Írska.

Služba upozorňuje na možné zdržania či zrušenie autobusových a vlakových spojení. Niektoré odľahlé oblasti môžu byť odrezané od sveta a tiež hrozia výpadky v dodávke elektriny. Meteorológovia nízke teploty a sneženie očakávajú aj v ďalších dňoch.

Teplota v obci Kinbrace na severe Škótska klesla v noci na stredu na mínus 15 stupňov Celzia, čo je najnižšia teplota nameraná v Británii tento rok.

Londýnske letisko Heathrow zrušilo najmenej 25 prichádzajúcich letov a viaceré prílety boli odvolané aj na letisku Gatwick, píše Sky News s odvolaním sa na web Skyscanworld, ktorý poskytuje informácie o leteckej doprave.

V meste Bristol na juhu Anglicka uzavreli letisko a z jeho pristávacej dráhy odpratávali sneh, museli tiež odložiť desiatky letov.