Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Briti po útoku na Charlie Hebdo zvyšujú bezpečnostné opatrenia

Ilustračná foto. Foto: TASR/AP

Britská vláda zvýšila dnes bezpečnostné opatrenia na svojich hraniciach vrátane prístavov a stanovíšť, ktoré prevádzkuje na území Francúzska.

Londýn 8. januára (TASR) - Britská vláda zvýšila dnes bezpečnostné opatrenia na svojich hraniciach vrátane prístavov a stanovíšť, ktoré prevádzkuje na území Francúzska. Ide o reakciu na stredajší útok na satirický týždenník Charlie Hebdo v Paríži, informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na britské vládne zdroje.

Hovorkyňa britského premiéra Davida Camerona spresnila, že mimoriadne bezpečnostné opatrenia neboli založené na konkrétnych informáciách od tajných služieb. Británia doposiaľ neplánuje zvýšiť ani úroveň teroristickej hrozby v krajine, ktorá je v súčasnosti na druhom stupni.

"Preventívne sme sprísnili bezpečnosť na hraniciach," uviedla hovorkyňa reportérom. "Napríklad v prístavoch prejdú ľudia sprísnenými prehliadkami nákladných i osobných vozidiel, náklad sa bude trochu dôkladnejšie prezerať a zaznamenajú aj zvýšenú viditeľnú prítomnosť," spresnila.

Opatrenia sa týkajú napríklad britských kontrolných stanovíšť vo francúzskom prístave Calais a v termináli Eurostar v Paríži s tým, že Británia vyslala do Francúzska protiteroristického experta, píše Reuters.