Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

Britská polícia postúpila prokuratúre spis kauzy Cliff Richard

Na archívnej snímke Cliff Richard. Foto: TASR/AP

V auguste 2014 sa objavili prvé informácie o údajnom umelcovom zneužití istého ani nie 16-ročného chlapca v 80. rokoch minulého storočia.

Londýn 10. mája (TASR) - Britská polícia postúpila príslušnej prokuratúre vyšetrovací spis kauzy zneužívania, z ktorého je od roku 2014 podozrivý populárny spevák Cliff Richard (75). Tá teraz rozhodne, či v prípade vznesie žalobu, informovala dnes prostredníctvom webu verejnoprávna televízia BBC.

V auguste 2014 sa objavili prvé informácie o údajnom umelcovom zneužití istého ani nie 16-ročného chlapca v 80. rokoch minulého storočia. Dôsledkom bola domová prehliadka, ktorú miestna polícia uskutočnila v spevákovom bydlisku v grófstve Berkshire v neprítomnosti umelca, v tom čase dovolenkujúceho v letnej rezidencii na Barbadose.

Vyšetrovanie Cliffa Richarda pre podozrenie zo sexuálneho zneužitia, ku ktorému malo dôjsť vo viac ako v jednom prípade, rozšírili kriminalisti vo februári 2015.

Samotný interpret však všetky obvinenia opakovane poprel. "Nikdy som nikoho nezneužil," zdôraznil. Cliff Richard sa dvakrát stretol s vyšetrovateľmi a odpovedal na ich otázky.

Sir Cliff Richard je jednou z najúspešnejších osobností britskej hudobnej scény. Jeho prvé úspechy sa viažu ešte k sklonku 50. a začiatku 60. rokov minulého storočia, ale na prvé miesto hitparád sa vrátil i v roku 1979 megahitom We Don't Talk Anymore. Umelec, ktorý svojho času vybojoval druhé miesto v niekdajšej Veľkej cene Eurovízie s inou, medzičasom kultovou skladbou Congratulations (1968) a ktorý hosťoval i na festivale Bratislavská lýra, je hlboko veriacim človekom, ktorý sa nezriedka vyjadroval aj k duchovným otázkam a kresťanským hodnotám. Dlhodobo sa podieľa na rôznych charitatívnych projektoch.