Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Britská polícia zadržala aktivistky, ktoré kradli jahňatá

Ilustračné foto. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Polícia v Norfolku vo svojom vyhlásení potvrdila, že tri ženy dobrovoľne išli na policajnú stanicu Slough neďaleko Windsoru a boli zatknuté pre podozrenie z krádeže.

Londýn 26. mája (TASR) - Britská polícia zadržala trojicu aktivistiek z organizácie Animal Rising, ktoré z panstva Sandringham patriaceho britskému kráľovi Karolovi III., ukradli tri jahňatá. Svojou akciou chceli jahňatá zachrániť pred bitúnkom a odsúdiť chov zvierat ako potravy pre ľudí. V noci na piatok o tom informovala televízia BFM.

V tlačovej správe Animal Rising uvádza, že "záchranná operácia" bola vykonaná v stredu večer a jej aktérky oblečené v ružových tričkách sa po nej vzdali polícii.

Polícia v Norfolku vo svojom vyhlásení potvrdila, že tri ženy "dobrovoľne" išli na policajnú stanicu Slough neďaleko Windsoru a boli zatknuté "pre podozrenie z krádeže".

Táto akcia však predstavuje len začiatok série ďalších operácií na záchranu zvierat, ktoré má Animal Rising v úmysle vykonať počas leta s cieľom zvýšiť informovanosť Britov o nutnosti zmeniť svoje stravovanie, upozornila organizácia Animal Rising.

Panstvo Sandringham, pozostávajúce z niekoľko tisíc hektárov lesov, polí a záhrad, patrí kráľovskej rodine už päť generácií a Karol III. ho zdedil po smrti svojej matky kráľovnej Alžbety II.