Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Britská poslankyňa dostala za zastrašovanie podmienečný trest

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Claudia Webbeová bola usvedčená zo zastrašovania ženy, ktorá bola dlhoročnou známou a bývalou milenkou jej partnera.

Londýn 4. novembra (TASR) - Poslankyňa britskej Labouristickej strany Claudia Webbeová dostala vo štvrtok väzenský trest v trvaní desiatich týždňov s dvojročnou podmienkou. Súd ju v októbri súd uznal za vinnú z toho, že sa vyhrážala inej žene, že ju poleje kyselinou. Informovala o tom agentúra AFP.

Webbeová (56) bola usvedčená zo zastrašovania ženy, ktorá bola dlhoročnou známou a bývalou milenkou jej partnera, píše denník The Independent. Hrozila jej napríklad aj tým, že na internete zverejní jej fotografie, na ktorých táto žena pózovala nahá.

Sudca Paul Goldspring poznamenal, že správanie poslankyne Webbeovej bolo "bezohľadné a zastrašujúce" a motivované žiarlivosťou. Obžalovaná okrem toho podľa neho prejavila nad svojimi činmi len málo ľútosti.

Ako však sudca zdôraznil na súde v londýnskom Westminsteri, pred udelením okamžitého väzenského trestu Webbeovú zachránila jej doterajšia bezúhonnosť. Okrem podmienečného trestu odňatia slobody jej sudca nariadil aj 200 hodín verejnoprospešných prác a zaplatenie súdnych trovov.

Webbeová, ktorá obvinenia odmietla, bola zvolená do volebného obvodu Leicester East v strednom Anglicku v decembri 2019. V dôsledku spomenutej kauzy jej Labouristická strana pozastavila členstvo a v parlamente musela pôsobiť ako nezávislá poslankyňa. Po vynesení rozsudku ohlásila, že sa voči verdiktu odvolá.