Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Britská vláda oznámila nové opatrenia vo viacerých oblastiach Anglicka

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Opatrenia vstúpia do platnosti od utorka 22. septembra.

Londýn 18. septembra (TASR) - Britská vláda v piatok oznámila zavedenie nových opatrení v strednej a severozápadnej časti Anglicka a v grófstve West Yorkshire s cieľom obmedziť nárast počtu prípadov ochorenia COVID-19. Informoval o tom na svojej webovej stránke stanica BBC.

Opatrenia vstúpia do platnosti od utorka 22. septembra. Obyvatelia sa nesmú stretávať s inými ľuďmi mimo svojich domácností a služby v oblasti stravovania budú obmedzené.

Otváracie hodiny počas noci budú takisto obmedzené a podniky vrátane reštaurácií, krčiem a kín budú musieť zatvárať svoje prevádzky v čase od 22.00 h do 5.00 h.

Obyvateľom týchto oblastí vláda odporúča využívať verejnú dopravu len na "nevyhnuté účely" ako dochádzka do škôl alebo do práce, pričom sa majú vyhýbať návšteve amatérskych a poloprofesionálnych športových podujatí ako diváci.

Samostatné opatrenia sú už v platnosti v meste Bolton a metropolitné grófstvo Veľký Manchester, pripomína BBC.

"Viem, že tieto opatrenia mnohým ľuďom sťažia každodenný život, ale viem, že obyvatelia budú spolupracovať a dodržiavať pravidlá, aby sme mohli znížiť rýchlosť šírenia nákazy," povedal britský minister zdravotníctva Matt Hancock.

Škótska premiérka Nicola Sturgeonová v piatok varovala, že Škótsko môže takisto zaviesť ďalšie opatrenia s cieľom vyhnúť sa úplnému uzavretiu krajiny.