Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Britská vojenská loď sledovala v Severnom mori dve ruské ponorky

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Britská loď ponorky sledovala po tom, ako sa oddelene vynorili na hladinu v dňoch 16. a 19. júla.

Londýn 22. júla (TASR) - Loď Britského Kráľovského vojenského námorníctva (Royal Navy) sledovala v Severnom mori dve ruské ponorky plaviace sa z oblasti Arktídy. TASR o tom informuje na základe piatkových správ agentúry DPA a Royal Navy.

Fregata HMS Portland v tejto oblasti hliadkovala, keď sa dve ruské ponorky pod vodou preplavili južne od pobrežia Nórska smerom z oblasti Arktídy, píše Royal Navy na svojej oficiálnej webovej stránke. Britská loď ponorky sledovala po tom, ako sa oddelene vynorili na hladinu v dňoch 16. a 19. júla.

Príslušníci britského Kráľovského vojenského námorníctva v súčasnosti v Škótsku poskytujú výcvik ukrajinským námorníkom na dvoch mínolovkách, píše DPA. Dvojica lodí má byť Ukrajine odovzdaná v septembri na základe dohody uzavretej ešte pred začiatkom ruskej invázie, napísala na svojej webovej stránke stanica BBC.

Námestník ukrajinského ministra obrany Volodymyr Havrylov v Londýne rokoval so štátnym tajomníkom britského ministerstva obrany Jamesom Heappeym. Neskôr navštívil vojakov a námorníkov na výcviku v Škótsku.