Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Britské úrady povolili konanie hudobného festivalu Glastonbury

Alex Turner (vľavo) a Nick O´Malley z anglickej indie rockovej hudobnej skupiny Artic Monkey vystupuje na hudobnom festivale v Glastonbury, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Glastonbury bol vlani, pre pandémiu koronavírusu zrušený. Stalo sa tak práve v roku, keď mal festival osláviť 50. výročie svojho založenia.

Londýn 19. mája (TASR) - Organizátori festivalu Glastonbury dostali povolenie zorganizovať toto hudobné podujatie v septembri, budú však musieť dodržať desiatky stanovených podmienok proti šíreniu nového koronavírusu. Informovala o tom v stredu televízia Sky News.

Regionálne úrady v okrese Mendip v anglickom grófstve Sommerset uskutočnenie festivalu podmienili dodržaním viac ako 50 opatrení. Podujatie potrvá len dva dni a návštevníci nebudú môcť kempovať na mieste festivalu. Všetky vystúpenia sa musia uskutočniť na jednom pódiu a celkový počet ľudí vrátane účinkujúcich, personálu a návštevníkov musí byť menší než 50.000 (najviac 49.999).

Glastonbury bol vlani, pre pandémiu koronavírusu zrušený. Stalo sa tak práve v roku, keď mal festival osláviť 50. výročie svojho založenia. Organizátori pôvodne v januári 2021 oznámili, že festival sa pre pandémiu neuskutoční ani tento rok.

Glastonbury je festival súčasného umenia; popri popredných hudobných interpretoch podujatie prezentuje aj dramatické a tanečné žánre. Festival, ktorý sa po prvý raz konal v roku 1970, zvyčajne navštívi približne 200.000 ľudí. Koná sa pri obci Pilton, vzdialenej približne 10 kilometrov od mesta Glastonbury na juhozápade Anglicka.