Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Britskí meteorológovia vydali druhú najvyššiu výstrahu pred horúčavami

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Britská meteorologická služba Met Office vydala druhú najvyššiu výstrahu pred extrémnymi horúčavami pre väčšinu územia Anglicka a Walesu. Výstraha bude v platnosti od štvrtka do nedele.

Londýn 9. augusta (TASR) - Britská meteorologická služba Met Office vydala v utorok druhú najvyššiu výstrahu pred extrémnymi horúčavami pre väčšinu územia Anglicka a Walesu. Výstraha bude v platnosti od štvrtka do nedele. TASR informuje na základe správy britskej spravodajskej stanice Sky News.

Druhá najvyššia – tzv. jantárová – výstraha znamená, že v dôsledku vysokých teplôt môže dôjsť k ohrozeniu života alebo k vážnym zdravotným problémom.

Britská meteorologická služba upozornila, že obyvateľstvo môžu počas vlny horúčav trápiť zdravotné problémy ako spálenie slnkom, vyčerpanie z tepla či iné choroby súvisiace s teplom.

V cestnej, železničnej a leteckej doprave môžu počas horúčav vzniknúť meškania, píše Sky News.

Britániu trápili extrémne horúčavy v polovici júla. Britská meteorologická služba vtedy v spojitosti s vysokými teplotami po prvý raz vydala najvyšší – červený – stupeň výstrahy. Na londýnskom letisku Heathrow bolo 19. júla nameraných rekordných 40,2 stupňa Celzia.