Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Britskí poštári vlani nahlásili viac než 1600 napadnutí psami

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Psy útočili na poštárov dokonca aj cez samotné poštové schránky.

Londýn 4. júla (TASR) - Britskí poštári vlani nahlásili viac než 1600 prípadov, keď na nich počas výkonu povolania zaútočili psy. Utŕžené zranenia spôsobili niektorým doručovateľom trvalé následky. V pondelok o tom informovala britská poštová spoločnosť Royal Mail. TASR správu prevzala od agentúr PA a DPA.

Väčšina z psích útokov na poštárov sa odohrala pri vchodových dverách. Psy však doručovateľov napadli i v záhradách, na dvoroch, príjazdových cestách či na ulici.

Psy útočili na poštárov dokonca aj cez samotné poštové schránky. Práve tento typ pracovného úrazu bol v roku 2020 predmetom verdiktu britského vrchného súdu. Ten rozhodol, že majitelia psov môžu byť stíhaní, ak umiestnia poštovú schránku na také miesto, kam by mohol dočiahnuť i pes a spôsobiť poštárom zranenia.

Britská odborová organizácia pracovníkov komunikácii Communication Workers' Union vyhlásila, že v Británii najviac ohrozujú bezpečnosť poštových doručovateľov práve psy. Upozornila, že tento problém sa nesmie podceniť, preto požiadala britské ministerstvo životného prostredia o sprísnenie právnych predpisov súvisiacich so psami.