Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Britský minister obrany pozval na návštevu ruského náprotivku

Ruský minister obrany Sergej Šojgu, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Britská vláda podľa Wallacea podporuje kontakty s Moskvou. Britská ministerka zahraničných vecí Liz Trussovová sa v decembri v Štokholme stretla so šéfom ruskej diplomacie Sergejom Lavrovom.

Londýn 17. januára (TASR) - Britský minister obrany Ben Wallace v pondelok oznámil, že ruského ministra obrany Sergeja Šojgua pozval na návštevu Londýna. Informovali o tom agentúra TASS i britské ministerstvo obrany na svojej oficiálnej webovej stránke.

Wallace vo vyhlásení potvrdil, že Šojgua pozval na návštevu Londýna v období najbližších týždňov. Británia je podľa jeho slov pripravená hovoriť o záležitostiach v oblasti bezpečnosti, ktoré pre obe strany vyvolávajú znepokojenie.

"Stanovisko Spojeného kráľovstva k Ukrajine je takisto jasné," uviedol Wallace. "Jednoznačne podporujeme jej zvrchovanosť a územnú celistvosť v rámci jej medzinárodne uznaných hraníc vrátane Krymu," povedal.

Wallace pripomenul, že Spojené kráľovstvo Ukrajine poskytuje podporu v mnohých oblastiach vrátane reforiem v oblasti obrany či pomoci v oblasti bezpečnosti.

Britská vláda podľa Wallacea podporuje kontakty s Moskvou. Britská ministerka zahraničných vecí Liz Trussovová sa v decembri v Štokholme stretla so šéfom ruskej diplomacie Sergejom Lavrovom. Najvyššie postavený britský námorný veliteľ Tony Radakin absolvoval rozhovor s náčelníkom generálneho štábu ruských ozbrojených síl Valerijom Gerasimovom.