Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Britský minister obrany:Rusko-ukrajinský konflikt ohrozuje aj Maďarsko

Na snímke zľava britský minister obrany Ben Wallace a maďarský minister obrany Tibor Benkő počas tlačovej konferencie v Budapešti 31. januára 2022. Foto: TASR/AP

Uprostred boja proti koronavírusovej pandémii bo bolo vyhrotenie konfliktu mimoriadne veľkým problémom, podčiarkol Wallace.

Budapešť 31. januára (TASR) - Ak by sa ruská agresia voči Ukrajine zmenila na inváziu, potom by veľké škody utrpelo aj Maďarsko, lebo by rástli ceny energií a potravín, vznikli by problémy v ekonomike a hrozil by tiež migračný tlak. Podľa agentúry MTI to vyhlásil britský minister obrany Ben Wallace v pondelok v Budapešti po schôdzke s maďarským šéfom rezortu obrany Tiborom Benkőm.

Wallace zdôraznil, že krajiny strednej Európy sú dôležité nielen pre Veľkú Britániu, ale aj pre Severoatlantickú alianciu.

Podľa Benkőa je Maďarsko zaviazaným členom NATO. Minister dodal, že vďaka prebiehajúcemu programu rozvoja síl je maďarská armáda silná.

Ministri rokovali o možnostiach zmiernenia rusko-ukrajinského konfliktu v snahe odvrátiť najhorší možný scenár, ktorým by bola vojna. "Uprostred boja proti koronavírusovej pandémii bo bolo vyhrotenie konfliktu mimoriadne veľkým problémom," podčiarkol Wallace.





(spravodajca TASR Ladislav Vallach)