Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Brnabičová: Vučič vysvetlil podstatu pokrytectva, ktorému Srbsko čelí

Srbský prezident Aleksandar Vučič v Bruseli 23. júna 2022. Foto: TASR/AP

Rešpektujeme medzinárodné právo – vždy alebo len tak, ako nám to vyhovuje?, napísala srbská premiérka.

Belehrad 30. júna (TASR) - Srbský prezident Aleksandar Vučič v stredu vysvetlil podstatu pokrytectva, ktorej Srbsko každodenne čelí. Napísala to na Twitteri srbská premiérka Ana Brnabičová po stredajšom rozhovore Vučiča s osobitným predstaviteľom EÚ pre západný Balkán Miroslavom Lajčákom. TASR správu prevzala vo štvrtok z agentúry Tanjug.

"Rezolúcie OSN dodržiavame – či nie? Medzinárodné dohody uplatňujeme – či nie? Územná celistvosť medzinárodne uznaných krajín je nenarušiteľná – či nie? Rešpektujeme medzinárodné právo – vždy alebo len tak, ako nám to vyhovuje? Srbský prezident Aleksandar Vučič vysvetlil podstatu pokrytectva, ktorému sme vystavovaní na dennej báze," napísala.

Lajčák v predchádzajúcich dňoch navštívil Kosovo. V stredu na Twitteri napísal, že s tamojšou prezidentkou Vjosou Osmaniovou absolvoval "konštruktívnu a podrobnú" diskusiu o súčasnej situácii v dialógu medzi Belehradom a Prištinou.

Lajčák predtým rokoval aj s kosovským premiérom Albinom Kurtim a stretol sa tiež s vedúcimi predstaviteľmi hlavných opozičných kosovskoalbánskych politických strán.