Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Bruselskú políciu vystrašila žena, mohla mať oblečenú výbušnú vestu

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Neznáma žena utiekla z policajnej stanice ešte pre zadržaním, krátko po incidente stanicu uzavreli pre verejnosť.

Brusel 13. marca (TASR) - Bruselská polícia pátra po neznámej žene, ktorá mohla mať oblečenú samovražednú vestu alebo jej napodobeninu. Uviedol v pondelok internetový denník The Brussels Times, informuje spravodajca TÁSR.

Podozrivá žena s tmavými kučeravými vlasmi, v čiernych rifliach, čižmách nad členky a čiernej bunde okolo 09.00 h vošla na policajnú stanicu na ulici Rue de Brabant v blízkosti železničnej stanice Gare du Nord v Bruseli. Policajti si všimli, že pod bundou má bielu nepriestrelnú vestu, z ktorej trčali čierne elektrické drôty.

Neznáma žena utiekla z policajnej stanice ešte pre zadržaním, krátko po incidente stanicu uzavreli pre verejnosť.

"Žena sa správala podozrivo. Vyšetrovanie pokračuje, rovnako ako analýza záberov z priemyselných kamier," uviedol hovorca policajnej zóny Brusel-Sever.

Belgická federálna polícia potvrdila, že vlakovú stanicu Gare du Midi okolo 10.00 h skontrolovali pomocou psov vycvičenými na vyhľadávanie výbušnín. Nič podozrivé sa však nenašlo.

Obyvatelia Bruselu si 22. marca pripomenú siedme výročie teroristických útokov v roku 2016 na letisku Zaventem a na stanici metra Maalbeek. Zahynulo 34 ľudí a ďalších 340 bolo zranených.